Tot descansant cos i ment

14 05 2011

Com us dèiem en l’anterior crònica: Alea jacta est, la sort es tirada.

Teníem dos parts meteorològics contradictoris per als dies 15 i 16 de maig, les jornades previstes inicialment per a l’atac a cim.

D’una banda, la previsió del portuguès Vitor Bahia, que fa anys que desenvolupa models meteorològics, determinava com a jornada ideal per al cim del Lhotse aquest diumenge.

CB a C1 21 abril P4210035 2Russel Brice, que dirigeix una de les majors expedicions comercials que tenen com a objectiu l’Everest, segueix un model facilitat per meteoròlegs suïssos, i dóna vent més que considerable pel 15 i el 16 de maig.

Anys enrere no teníem cap previsió, intentàvem l’ascens d’una muntanya, i sovint, el dia de cim sortia dolent i ens tornàvem amb les orelles baixes. Ara l’excés d’informació ens confon. Ens parlen de models matemàtics, de probabilitats, i el que nosaltres volem saber, solament ho sap amb certesa la naturalesa (i de vegades amb canvis d’última hora).

Per tant, anem a utilitzar el manual de l’antiga “usanza”. Amb Lolo i Carlos Soria ens baixen un parell de dies a descansar en Lobuche, on hi ha un lodge a 4.900m. A descansar de tant enrenou, nervis i balls de dates d’atac a cim. Que si ara preparo la motxilla, que si partim demà, que si la previsió ha canviat, dubtes, incerteses… A buscar un millor lloc per a les nostres goles, segons sembla que s’haguessin instal·lat uns gats que pretenguessin sortir esgarrapant d’elles.

Vista CB, Everest i Lhotse

En definitiva a buscar un lloc al món, on poder conversar tranquil·lament i les presses siguin passatgeres, on observar el paisatge sense la pressió del cim, que no és la finalitat, sinó part del nostre viatge.

CB a CII puntq aclimatqció arribada Juanjo P5010049

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: