"Un hospital entre el cielo y la tierra"

17 05 2011

Com en anys anteriors, el Dr JR Morandeira i la Dra MA Nerín s’han traslladat a les muntanyes més altes del món per prestar els seus serveis als habitants de la muntanya, als alpinistes, investigar sobre els efectes de l’altitud en els esportistes d’alta muntanya, i transmetre a aquest país l’experiència adquirida a Aragó, un País de Muntanyes, sobre el rescat i la medicina de muntanya. Aquest any, a més, plasmaran tot això en una pel·lícula: “Un hospital entre el cielo y la tierra”, que tindrà una part rodada en el Nepal i una altra a Aragó.

a038_c042_0504ae-0012089

L’equip sanitari de l’Hospital Clínic Universitari “Lozano Blesa” i la “Universidad de Zaragoza” han instal·lat un complet PS3A (Punt Sanitari Assistencial Atípic Avançat) en el Camp Base de l’Everest-Lhotse, a 5.400 metres, per atendre quantes incidències mèdiques es presentin, tant entre els sherpes i nepalesos, com entre els alpinistes.

Anàlisis sang metge CB 9 maig P5090113 2

“Un hospital entre el cielo y la tierra” és una pel·lícula que parla de la Medicina de Muntanya i on l’expedició al Lhotse articula l’història. Aquesta que s’està vivint ara mateix se suma a la nostra Història de la Medicina de Muntanya. També es tracta de la història d’una passió compartida pels protagonistes de la pel·lícula, però també per una quantitat innombrable d’homes i dones, la passió per la muntanya.

“Un hospital entre el cielo y la tierra” és una història de solidaritat i de vocació, d’una visió pura i neta sobre els principis de la medicina i la muntanya.

A més d’incloure les històries humanes amb les quals es troben en aquesta expedició, han buscat la participació de personatges interessants, com Carlos Soria, Edurne Pasabán, Miguel Ángel Pérez, Juanjo Garra, Juanito Oiarzabal, Lolo Gonzalez, Sonam Sherpa, l’amo de Thamserku, Tashi Tenzing –el nét de Tenzing Norgay (el Sherpa que va acompanyar a Hillary fins al cim del Evrest), Sonam Dendu Sherpa, un alpinista que ha estat més de mil vegades per sobre de 7.000 metres, entre uns altres.

Enllaç al bloc i trailer de la pel.licula.

http://unhospitalentreelcieloylatierra.com/

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: