Entre lo divino y lo humano. Rescat al Lhotse?

2 06 2011

La condició humana, es així. Ens mancaria a tots una mica més de humilitat i sentit comú. Cada cop més, aquest món oníric que constituïa el món de la muntanya està més allunyat de tots nosaltres. Allò que representava, que va representar, es un emmirallament, els valors s’han perdut, o millor dit s’han venut en aquest mercadeig de la societat global. Tot te un preu, i el negoci es la negació de l’oci.

El món de la muntanya es cada cop més un negoci? Per alguns evidentment, si. Espavilats mercaders han vist un gran negoci en muntanyes significatives com l’Everest, convertit aquest cim en una foguera de les vanitats, a on l’important es el cim (i no el camí) i tenir a la teva targeta personal de visita l’inscripció Everest Summiters, en definitiva: un gran circ mediatic.

No hem de perdre el nord, hem d’aprendre a renunciar, a escoltar l’altra veritat i saber rectificar. Hem de conèixer les nostres pors i ser valents per afrontar la realitat, i no cercar en els altres les nostres errades i els nostres fantasmes.

Ahir varem adjuntar les declaracions de Juanito Oiarzabal, avui el comunicat de premsa de Edurne Pasaban, a on es comenta que el rescat dels espanyols al Lhotse va decidir el final de la seva expedició. Agraïm profundament la col·laboració de l’expedició d’Endesa, enviant 3 sherpas quan ens mancava mig hora per arribar al camp base, i que va fer possible que Juanito Oiarzabal pugués arribar sa i estalvi al camp base. Lamentem que aquest fet trastoques els seus plans d’un nou atac a cim …

CONVOCATORIA RUEDA DE PRENSA

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: