Una espenta al vuit

30 06 2011

Si, ho podríem titular una espenta al vuit, però al vuit virtual, a l’anomenat 2.0.

L’amic Javier, a l’assabentar-se de  la nova aventura, li va faltar temps per animar-me (per parlar sense eufemismes: em va  obligar) a obrir l’expedició al món. Calia preparar  els mecanismes necessaris per donar a conèixer l’idiosincràsia del repte del Lhotse (Himàlaia. Es va ficar a treballar amb el blog i un enginy que ell anomenava twitter (i que jo en desconeixia la seva utilitat) i que calia implantar-ho com a mitja de difusió.

Es va afegir a la proposta en Carles (Karnuss de Vilaller),  un home militant de l’Alta Ribagorça i un entusiasta  de l’era digital, que està a l’aguait de totes les novetats que facin olor a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). En Ramon de Tàrrega ens feia de lletraferit i traduïa les cròniques.

Equip de Comunicació

Han aconseguit amb el seu treball, dedicació, esforç  que tant sols serien capaços de fer sota el valor de l’amistat i l’implicació en el projecte, que el blog hagi tingut més de 18.000 entrades, amb una acurada informació i una rigorositat fora de lo comú.

Dels SMS enviats del CB en feien Twits, les cròniques les traduïen, quan no havia noticies les esgarrapaven d’altres informacions penjades a la xarxa o es mobilitzaven per telèfon via satèl·lit. També han patit l’absència i el buit d’informació en moments claus de l’ascensió, sabent estar a l’alçada i transmeten calma i serenitat mitjançant el blog.

Dir-vos, que fa 20 anys, enviàvem un telegrama des del darrer assentament poblacional per on transitava l’expedició camí del camp base, ara, en una societat on impera la cultura de d’immediatesa, tenim la dèria (i la necessitat) de l’informació al minut. Els temps canvien i  la societat avança. Cap a on? Aquest es un altre assumpte.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: