La Festa de la Fed. Entitats Excursionistes Catalunya arriba a la seva majoria d’edat

31 03 2012

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya a Barcelona va tornar a ser el marc escollit per celebrar la XVIII Festa de la FEEC, el divendres 30 de març.

L’objectiu: reconèixer tant als millors esportistes i alpinistes de 2011 com a aquelles persones i entitats que s’han caracteritzat, al llarg de la seva vida, per difondre els valors inherents a l’excursionisme.

L’acte, celebrat a la Sala d’Actes de l’INEFC, fou conduït per la periodista Paula Florit. Es va iniciar amb el parlament de Jordi Merino, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), on va repassar de manera exhaustiva el present i va donar unes pinzellades del perquè de la bona salut de la FEEC, tot i la cojuntura global de crisi que patim, encoratjant tant a les entitats com al col·lectiu excursionista a seguir treballant amb la mateixa passió i rigor.Tancà els parlaments Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat.

La festa va continuar amb l’entrega de l’Ensenya d’Or de la FEEC a Antoni Ordovàs i Rabinal (Vilanova i la Geltrú, 1930), escriptor i dibuixant, pioner de l’excursionisme de post guerra a Vilanova i la Geltrú.

Tot seguit, Jaume Ferrández, director de la revista Vèrtex, va fer entrega de la 12a edició del Premi Vèrtex a Albert Vicens, autor d’una guia que proposa excursions per la capçalera dels principals rius del país.

A continuació, Lluís Simó, vicepresident de la FEEC va fer entrega d’un reconeixement a Cactus Produccions, productora dels programes GR. Camí de Sant Jaume i GR. Pirineus emesos per Televisió de Catalunya i ens els quals va col·laborar la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Seguidament, Joan Salarich, director del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, va dirigir unes paraules al públic i va presentar les pel·lícules que es projectarien durant la vetllada, gentilesa del Festival: Linea continua, d’Hervé Barmasse, Giacomo Berthet i Damiano Levati i Bob, de Nicolas Falquet.

El següent bloc va consistir en el reconeixement als alpinistes catalans que durant el 20101 van assolir un dels 8.000 del planeta; una gesta a l’abast de ben pocs. Es tracta d’Òscar Cadiach (Club Alpí K2), Enric Llonch (CE Taradell) i Carme Comas (CE Solsonès) per la seva ascensió al Manaslu (8.156 m); Xavi Arias (GELADE) i Xavi Aymar (CE de Gràcia), per la consecució del Broad Peak (8.047 m); i Juanjo Garra (CE de Lleida), per l’ascens al Lhotse (8.516 m).

La FEEC també va voler fer una menció especial a l’alpinista i aventurer Albert Bosch (UE Sant Joan de les Abadesses), primer català a creuar en solitari l’Antàrtida, entre la costa i el Pol Sud.

Tot seguit es va entregar un record, patrocinat per Grifone, a les sis activitats d’alt nivell premiades per la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions de la FEEC, amb un especial record a la figura de Pau Escalé, autor d’una de les sis activitats premiades i que malauradament va perdre la vida en un accident mentre escalava el passat de de març.

En l’apartat competitiu es va procedir al reconeixement als campions absoluts de Catalunya en les competicions de la FEEC de l’any 2011, així com també als esportistes catalans que durant la temporada passada van aconseguir pòdiums tant a nivell estatal com internacional. Així mateix, la FEEC va fer un reconeixement especial a la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC, que l’any passat es va proclamar per setena vegada consecutiva campiona del món per equips.

A continuació, després del passi de la segona pel·lícula cedida pel Festival de Torelló (Bob), es va dedicar un sentit homenatge en forma de reconeixement a tots els membres i col·laboradors dels diferents comitès de les diferents àrees de la FEEC, als que la FEEC va voler agrair la seva aportació i contribució a que aquesta federació segueixi creixent i situant-se en les posicions més altes de l’esport català i internacional. Un equip humà i una estructura que supera els 80 col·laboradors. A tots ells, moltes gràcies!

Finalment, la XVIII Festa de la FEEC va acabar amb la tradicional felicitació a les entitats excursionistes que durant el 2011 van celebrar el seu aniversari: els 100 anys de la Unió Excursionista de Vic; els 50 anys del Centre Excursionista Molins de Rei, de l’Agrupació Excursionista Bufalà i del Grup Excursionista de Manlleu; i els 25 anys del CIM. Centre Excursionista Montcada i Reixac, del Grup Excursionista Amics de l’Esport, del Grup Excursionista La Floresta, del Grup Gratanúvols del Montseny (SE) i de la Unió Excursionista Matadepera.

La festa va acabar amb el tradicional refrigeri on tots els assistents van acabar una vetllada que es consolida com l’acte de referència de l’excursionisme a casa nostra i on conflueixen la tradició generadora del moviment excursionista i l’impuls renovador que es projecta cap als nous temps.

Àrea de Comunicació de la FEEC

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: