L’estada a Katmandú, els quatre esgraons

13 04 2012

Caòtic. Essencialment un desgavell. Quan col·loquialment, diem anar molt pillats, estem manifestant que no tenim temps per gaudir dels racons i dels instants de Katmandú. La lluita contra es temps es maquiavèl·lica.

S’arriba a un altre continent amb el jet lag del canvi horari. El primer esgraó correspon a la visita a l’agencia que ens gestiona els tràmits burocràtics i logístics de l’expedició. Benvinguda, ensabonada i esbandida. Ens barallem com a xinos (com cada any) pels preus, renegociem i finalment, aquest cop entre quatre, abonem una primera factura de 26.000 €, pendent del final de l’expedició a on sempre sorgeixen imprevistos.

Segon esgraó. Ens passem hores al magatzem de l’agencia a on refem les desenes de bidons i les adaptem als 40 kg que portaran els iacs des del camp base (cb) fins al camp base avançat (abc) . Repassem el cargo (la càrrega enviada des de casa) i els bidons amb material personal i d’escalada que ja deixem en dipòsit cada temporada a Katmandú. Per la bona dinàmica i logística quotidiana, es molt important poder planificar i organitzar d’una forma ordenada tot l’embalum que dúiem a sobre, al voltant de dos tones de material.

Tercer esgraó. Compres de darrera hora. Material que s’ha fet malbé d’altres temporades o que s’ha acabat extraviant al magatzem: Algun cordino per equipar la part de l’aresta cimera, casseroles per cuinar en els camps d’alçada, fer brodar les logos dels esponsors …

Quart esgraó: Poder eren 600 les postals a les que hem ficat adreça (alguns ja portaven etiquetes), una dedicatòria singular i la signatura de tots el membres del Xixa. A l’hora d’anar a comprar els segells, a la botiga ens cobraven comissió per cada segell venut, hem decidit agafar un taxi i fer cua a correus … eren molts segells i una qüestió de dignitat!

Katmandú preparatius

Caótico. Esencialmente una locura. Cuando coloquialmente, decimos ir de culo, estamos manifestando que no tenemos tiempo apara disfrutar de todos los rincones y de los instantes de Katmandú. La guerra contra el tiempo es maquiavélica.

Se llega a otro continente con el jet-lag del cambio de horario. El primer peldaño corresponde a la visita de la agencia que gestiona los trámites burocráticos y logísticos de la expedición. Bienvenida, enjabonada y enjuagada. Nos peleamos como chinos (como cada año) por los precios, renegociamos y finalmente, esta vez entre cuatro, abonamos una primera factura de 26.000€, pendiente del final de la expedición donde siempre surgen imprevistos.

Segundo peldaño. Nos pasamos horas en el almacén de la agencia donde rehacemos las decenas de bidones y los adaptamos a los 40 kg que llevarán los yaks desde el campo base (cb) hasta el campo base avanzado (abc). Repasamos la carga (la carga enviada desde casa) y los bidones con el material personal y de escalada que ya dejamos en depósito cada temporada en Katmandú. Por la buena dinámica y logística cotidiana, es muy importante poder planificar y organizar de una forma ordenada todos los bultos que llevamos encima, alrededor de dos toneladas de material.

Tercer peldaño. Compras de última hora. Material que se ha estropeado de otras temporadas o que se ha acabado extraviando en el almacén: Algún cordino para equipar la parte de la arista de la cima, cacerolas para cocinar en el campo de altura, coser los logos de los sponsors…

Cuarto peldaño: Podrían ser 600 las postales a las que hemos puesto dirección (algunas ya llevaban etiquetas), una dedicatoria singular y la firma de todos los miembros del Xixa. A la hora de ir a comprar los sellos, en la tienda nos cobraban comisión por cada sello vendido, hemos decidido coger un taxi e ir a hacer cola a correos… eran muchos sellos y una cuestión de dignidad.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

16 04 2012
Laura coro

Nyicris! Et desitjo tota la sort del món en aquesta nova aventura… Et segueixo més la pista quan estàs fora que quan ets per terres catalanes! ;)))
Petons!!

15 04 2012
laura mart

Bon dia Juanjo
Esgraó a esgraó, amb jet lag, regatejant i enviant 600 postals desprès que et cobrin comissió per cada segell, (aquest cobren per tot, com aquí, je, je)
No paris mai de fer cims.
Una abraçada
No se si escric al lloc correcte, per això no escric res mes.
Aquí hi diu deixa el teu comentari i així ho faig (es de prova)

13 04 2012
Enric

Ja hi tornem a ser… t’ admiro.

Una abraçada company!

13 04 2012
jesus Almarza

ANIMO COMPAÑERO, QUE LO DURO VIENE AHORA, JE, JE, JE. Mucha fuerza. Un abrazo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: