El preu dels bovins. Ascendim al camp base avançat

18 04 2012

Crònica telefònica amb el Camp Base de Xixa Pangma:

Acollonits! No tinc una altra paraula per descriure la situació entre nosaltres i l´oficial d´enllaç de la Xina. La figura d´oficial d´enllaç és l´encarregat de controlar les expedicions, decideix si es dona llum verda, el preus dels iacs… en definitiva, és el qui té la paella pel mànec. A l´arribada havíem negociat un preu de 15 dòlars a pagar per cada iac per tal de pujar tot el material al camp base avançat (CBA). El problema ha estat, que quan hem arribat allà, ens han demanat 250 dòlars per cada animal. Aquest preu és descomunal, ja que hauríem de necessitar un total de 10 bovins per transportar material i el preu a pagar són 2.500 dòlars, finalment afinant molt refem la càrrega renunciem a 570 kg. i paguem 5 iacs a 260 dòlars cadascun. Com som un total de 11 expedicionaris que compartim permís necessitem entre tots un total de 60 iacs… quasi, val més no fer comptes. Hem reduït el nostre equipatge, abans pesava 50Kg i ara 40. Això vol dir que hem deixat molt menjar i algun altre material important al camp base (CB). Ara mateix estem jugant totes les cartes que tenim per aconseguir un tracte raonable, perquè al cap i a la fi, són ells els que controlen el “cotarro”.

 yaks_en_campo_base

Deixant de banda aquest desafortunat tema, a l´expedició estem molt animats. Demà, 19 de abril, arribarem al camp base avançat (CBA) 5.600 m.. Ara al camp base (CB) ens estem aclimatant a l´alçada, uns 5.050 metres. És molt important l´etapa d´aclimatació i en aquest cas, hem de tenir en compte que vam ascendir de 3.750 metres fins al camp base en cotxe, tot d´una tirada. El temps és el que toca; fred i vent. Als vespres estem a -10 graus sota zero, aproximadament.

Shisha_desde_campo_base

A les 15:00h de Lleida acostumem anar a sopar. Aquí serien les 18:45 hora nepalí, que és l’hora amb la que funcionem. Podem dir, que el cuiner oficial de l´aventura és Juanito Oiarzabal que avui ha enllestit un deliciós sopar; patates amb xoriç. Ara ens resta seguir l´aclimatació al camp base i demà partir cap el camp base avançat (ABC). Moltes gràcies pels ànims rebuts de tothom.

Equip de Comunicació

Crónica telefónica con el Campo Base de ShiSha Pangma:

¡Acojonados! No tengo otra palabra para describir la situación entre nosotros y el oficial de enlace de China. La figura de oficial de enlace se encarga de controlar expediciones, decide si se da luz verde, los precios de los yaks… en definitiva, es el que tiene la sartén por el mango. A la llegada habíamos negociado los precios a pagar de 15 dólares por cada yak para subir todo el material al campo base avanzado (CBA). El problema está, que al llegar allí, nos han subido el precio a 250 dólares por cada animal. Este precio es descomunal, ya que necesitaríamos un total de 10 bovinos para transportar el material y el precio a pagar es 2.500 dólares, finalmente afinando mucho rehacemos la carga renunciando a 570 kg. y pagamos 5 yaks a 260 dólares cada uno. Como somos un total de 11 expedicionarios que compartimos permiso necesitamos, entre todos, un total de 60 yaks… casi, prefiero no hacer cuentas. Hemos reducido nuestro equipaje, que antes pesaba 50 y ahora 40 kilos. Esto quiere decir que nos hemos dejado comida y algún material en el campo base (CB). Ahora mismo estamos jugando todas las cartas que tenemos para conseguir un trato razonable, porque al fin y al cabo, son los que controlan el “cotarro”.

Dejando de lado este desafortunado tema, en la expedición estamos muy animados. Mañana, 19 de abril, llegaremos al campo base avanzado (CBA) 5.600 m. Todavía en el campo base (CB), nos estamos aclimatando a la altura, que no es menos que 5.050 metros. Es muy importante la etapa de aclimatación y en este caso, teniendo en cuenta que ascendimos de 3.150 metros hasta el campo base en coche, todo de una tirada. El tiempo es el que toca; frio y viento. A las noches estamos a 10 grados bajo cero, aproximadamente.

A las 15:00h de Lleida normalmente cenamos. Aquí serian las 18.45 hora Nepalí, que es la hora con la que funcionamos. Podemos decir, que el cocinero oficial de la aventura es Juanito Oiarzabal, que hoy ha preparado una deliciosa cena; patatas con chorizo. Ahora queda seguir la aclimatación al campo base y mañana partir hacia el campo base avanzado (ABC). Muchas gracias por los ánimos recibidos por todas partes.

Equipo de Comunicación

Anuncis

Accions

Informació

10 responses

23 04 2012
Blanca

Hola máquinas! Que bien saber de vosotros! Yo ya llevo unas horitas en Madrid. Vaya con el oficial de enlace de China, no? Y encima, dando gracias…! Bueno, el caso es que todo marcha bien y vais para adelante. Os deseo toda la suerte del mundo y muchísimo ánimo! Estaré muy pendiente de vosotros esperando siempre buenas noticias : ) Besos. Tashidelek

20 04 2012
Toni Benetr

Aquests són pitjor que els usuaris, vigila que et deixaran sense pantalons,
Molts ànims i molta força. De moment amunt que després ja anireu avall
Petons
Toni

20 04 2012
Carme Campoy

Qué fort!
Ja ho té això el mercat, els preus fluctuen!
D´això en diria especulació bovina…segur que quan un jak augmenta de preu d´aquesta manera, també dona més llet i és capaç de carregar més pes.
Proveu a pela´ls, pot ser descobriu que amaguen sota el pel, turismes!
Molts xinos bandidos necessiteu vosaltres per que us deturin!

sort, gas i amunt!

Carme

20 04 2012
Francesc Català

Això es comença a animar Juanjo… vaig estar mirant els vídeos que has penjat i totes les fotos amb l’il·lusió de gairebé estar allà amb tu… i com no confesar que em vas fer saltar molts anys enrere quan vaig fer algun viatget per aquestes pistes de Katmandú.

Molts ànims, i que continui aquesta moral tan alta i positiva.

Una abraçada.

20 04 2012
cèlia

Hola, que et vagi molt bé i pugueu aconseguir alló que voleu

salut

19 04 2012
laura mart

Redeu aquest oficial d’ enllaç ¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Com pugen els preus d’ un dia per l’ altre, fa mes por aquest bon home que els 10 o 20 graus sota zero.
Si has tingut que deixar menjar per falta de bovins , aprofita les patates amb xoriç.
Cuidat molt, vigila on poses els peus, pensa que tenim pendent el sopar amb l’ Estelita del Carmen, L’ Adrover, la Pique, la Montse i aquell xic.
Molts petons i abraçades fortes, perquè no passis tant fred, de tot l’ equip del SAD i tota la planta caliente.

19 04 2012
Nana

Juanjo se que nada te hará echar atras… ni siquiera el precio de los bovinos¡¡¡

19 04 2012
Mentxadog

Collons quins preus! si que van cars els motors de sang per ixes contrades???

Molts ànims i una forta abraçada des de Una Altra Ribagorça!!!!!!

19 04 2012
Joan Queralt

Bon dia Juanjo, veig que t’ho estas pasant força be. Si te tornen a fer mes “putades” el xinos, no menjare mes “rollitos de primavera” ni anire a buscar mes “tupers” als bazar. De tota manera sembla que ja comença l’aventura de veritat, ja aneu cap al CBA, i aixo ja es ben amunt. Sobre tot pareu molt de compte i pensa que tenim un soparillo pendent en el que m’explicaras tot el viatge. Una abraçada molt forta per tu i per la resta de companys. Sort i amunt ¡¡

18 04 2012
Laura coro

Telaaaaaaaa!
ja sabem tots que això de les expedicions és molt car… però quan llegeixes aquestes coses sembla que no pugui ser! això d’anar amb la cara de dòlar pel món sempre resulta molt car i suposa un gast d’energia amb les negociacions! M’alegro que malgrat aquest incident estigueu molt bé i animats…
Salut i amunt valents! i a aclimatar molt bé!
petons,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: