De la mitja de Balàfia a la Mitja Marató de Lleida

5 11 2012

Certament, una matinal de sensacions estranyes, com la mateixa climatologia que ens va acompanyar diumenge. 

Per una banda amb el desig i el neguit d’estar atent al tret de sortida de la mitja marató renovada de Lleida, i per altra amb la nostàlgia de sentir-me culpable, juntament amb altres entusiastes (i sense pretendreu visionaris ) del Grup de Joves de Balàfia, que ja fa tres dècades decidirem donar la benvinguda a la primavera, tot celebrant una festa esportiva: Una cursa popular,  que tenia com a finalitat omplir de colors els carrers del nostre barri i de la ciutat, tot gaudint de l’esport i la salut.

image

Amb els anys, va néixer la mitja marató, varen ser primaveres d’entusiasme i voluntarisme abnegat, temps a on no  era popular sortir a córrer i aquest fet es limitava en la seva majoria a clubs d’atletisme, no existia l’actual eclosió de l’esport com a concepte de temps lliure i del binomi esport/salut.

El temps ha esdevingut jutge d’una cursa que a poc a poc s’ha anat apagant, l’associació de veïns no era una  entitat merament esportiva, un circuit poc atractiu i calia renovar contundentment l’estructura organitzativa de l’esdeveniment atlètic.

Es així com de la ma de la Fundació Renal Jaume Arnól’Associació Esportiva Ekke, ha nascut, amb un impuls determinant, amb plantejament professional i força voluntariat, una cursa que està cridada a ser un referent en el món de les mitges maratons.

693 atletes arribats a meta, diu molt de les expectatives generades en el conjunt del teixit social esportiu. Per fi hem gaudit d’un circuit urbà (un xic trencacames i amb 143 metros de desnivell positiu), poder dels millors circuits possibles i realistes, cercant un equilibri amb el disseny urbanístic  de Lleida i les seves limitacions i topants, que no entorpís en demesia l’intranquil i nerviós transit rodat de la ciutat.

Llarga vida a iniciatives actuals (amb futur) i que han tingut una dolça i entusiasta naixença en un grup de joves de barri, allà en el segle passat …

Enllaç classificacions Mitja Marató de Lleida 2012:

http://www.iter5.cat/wp-content/uploads/2012/11/general_lleida.html

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: