L’etapa a Katmandú, conclosa

15 04 2013

Aquest cop no viatjàvem sols a Nepal, ho fèiem acompanyats d’un grup de treking. Curiosament el formen, tres andalusos i tres catalans. No deixa de ser interessant el fet de poder compartir un treking amb una expedició; possiblement es visqui amb més intensitat per part dels trekinistes (viure una expedició des de l’interior, les negociacions amb els portes, la tertúlia de les vetllades, compartir l’arribada al camp base) i als expedicionaris ens ajuda a relativitzar el nostre objectiu i a no ser monotemàtics.

2013-04-13 09.49.14

Boudhanath ens va sorprendre com sempre. La majestuositat de la seva forma, la lluminositat del bany de calç, les banderes d’oració coloristes, els fidels donant voltes ritualment a la seva esfera, el batibull que desprèn de bonhomia,  la converteixen en un dels indrets sagrats pels budistes a Katmandú.

2013-04-13 09.21.11

Al seu redós, arrel de l’exili de tibetans de la Xina, ha provocat que hi hagi més de 50 gompes (monestirs) tibetans a l’entorn del santuari. Al 1979 va ser declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat.

Patan, es coneguda com la ciutat dels mil teulats daurats. És un autèntic museu a l’aire lliure, a on els artesans han treballat de valent, és troba al centre de la ciutat de Lalitpur. També es patrimoni de la Humanitat.

Si mes no es curiós poder celebrar un cap d’any dos cops en 4 mesos. A Nepal, el 13 d’abril celebràvem el traspàs d’any, però ells ja van pel 2070! Sempre podrem dir que hem pogut tornat del futur un altre cop fins al 2013. Es una gran festa com a casa nostra, amb les lògiques diferencies culturals, però l’esperit festiu emana per tot arreu.

2013-04-13 23.00.58

2013-04-13 08.12.22Ja tenim desig de començar a tenir contacte amb la natura, els clàxons continus de Katmandú comencen a fer-se empallegosos. Demà ens espera una llarga jornada en bus fins ben passat Pokara i ens ho permetin les destrosses ocasionades per les pluges en les carreteres dels primers altiplans.

 

CASTELLANO

Esta vez no viajábamos solos a Nepal, lo hacíamos acompañados de un grupo de treking. Curiosamente lo forman, tres andaluces y tres catalanes. No deja de ser interesante el hecho de poder compartir un treking con una expedición; posiblemente se viva con más intensidad por parte de los trekers (vivir una expedición desde el interior, las negociaciones con los porteadores, la tertulia de las veladas, compartir la llegada al campo base) y a los expedicionarios nos ayuda a relativizar nuestro objetivo y a no ser monotemáticos.

Boudhanath nos sorprendió como siempre. La majestuosidad de su forma, la luminosidad del baño de cal, las banderas de oración coloristas, los fieles dando vueltas ritualmente a su esfera, el batiburrillo que desprende bonhomía, la convierten en uno de los lugares sagrados para los budistas en Katmandú.

A su alrededor, a raíz del exilio de tibetanos de China, ha provocado que haya más de 50 gompas (monasterios) tibetanos en el entorno del santuario. En 1979 fue declarado por la Unesco Patrimonio de la Humanidad.

Patan, es conocida como la ciudad de los mil tejados dorados. Es un auténtico museo al aire libre, donde los artesanos han trabajado duro, se encuentra en el centro de la ciudad de Lalitpur. También es patrimonio de la Humanidad.

Es curioso poder celebrar un fin de año dos veces en 4 meses. En Nepal, el 13 de abril celebrábamos el traspaso de año, pero ellos ya van por 2.070! Siempre podremos decir que hemos regresado del futuro hasta 2013. Es una gran fiesta como en nuestra casa, con las lógicas diferencias culturales, pero el espíritu festivo emana por todas partes.

Ya tenemos ganas de empezar a tener contacto con la naturaleza, las contínuas bocinas de Katmandú empiezan a hacerse molestas. Mañana nos espera una larga jornada en bus hasta bien pasado Pokara y nos lo permitan los destrozos ocasionados por las lluvias en las carreteras de los primeros altiplanos.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

15 04 2013
Joker

Gràcies per compartir-ho Juanjo! Et seguim amb atenció. Cuida’t!

15 04 2013
estelita

Hola Manolooooo!!!!
tu i jo sabem que com a minim en hauria un parell o tres o cent….. més que t’ acompanyarien al treking……..joves que veuen en tu un model, un mirall, que amb la teva experiència vital els ensenyes que val la pena arriscar-se pel que un vol. Que en aquesta vida, en aquest mon que vivim, ara més que mai cal tenir il.lusions, quimeres i ficar-se a caminar per aconseguir-les; Que no poden deixar-se arrosegar pel desanim!!!!
“I que tot estar fer i tot és possible” (M. Martí i Pol)
En aquesta nova quimera que tot just comences, he decidit que en cada missatge et ficaré un vers.
Mil petonets muuuuuuuua!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: