Ùltima hora sobre el rescat de Juanjo

25 05 2013

Obrim aquest article i l’anirem actualitzant a mesura que tinguem noticies del rescat del Juanjo.

25 maig

5:00 AM – Ens comuniquen des del Camp Base del Dhaulagiri que els 3 sherpes que va deixar ahir l’helicòpter a 6300 m, es trobaven a les 7:00 del matí a l’alçada del C3 i continuaven pujant.

L’helicòpter es troba a Pokara bloquejat per la pluja. Esperem que en poca estona deixi de ploure i pugui aixecar-se. No tenim comunicació amb Juanjo, suposem que té el telèfon apagat per evitar malgastar la poca bateria que li queda.

                                                                                                                                          

9:42 AM – Enrique parla amb Juanjo i el sherpa i estan bé. Sembla que l’helicòpter els té localitzats però estan alts i creuen que no hi podran arribar. Estan a la mateixa traça que estan seguint els sherpes i es trobaran.

Aquest matí finalment des de Pokara l’helicòpter ha pogut sortir i arribar fins el Dhaulagiri. En la recerca d’en Kheshap i en Juanjo ha trobat un alpinista indi que feia dos dies estava perdut i del qual no teníem coneixement. A 7.400 metres ha realitzat el rescat de l’alpinista que ha estat traslladat i atès al camp base. No és la notícia que esperàvem tot i que és una gran notícia. Després l’helicòpter ha fet una segona sortida per continuar la recerca dels nostres companys però els forts vents  l’han fet retrocedir. Malgrat tot els ha visualitzat en la mateixa traça que segueixen els tres sherpes. Esperem que aviat es puguin trobar i els puguin facilitar aliments, hidratació, medicaments i escalfor.

Sabem també que mitjançant un telèfon mòbil que porta en Kheshap s’han pogut posar en contacte amb el Camp Base. Estan vius i bé.

Ara l’helicòpter no podrà continuar el rescat ja que les condicions meteorològiques són pèssimes (forts vents i manca de visibilitat). S’ha decidit organitzar el dispositiu perquè els alpinistes que estan preparats en el camp base de l’Everest (Ferran Latorre, Àlex Txikón, Jorge Egocheaga i Damiám Benegas) puguin ser traslladats  fins el camp base del Dhaulagiri per ajudar demà en les tasques de rescat.

Segur que Kheshap i Juanjo han sentit durant tota la nit les paraules i la força que des d’aquí tots els seus companys i la seva família els hi han enviat.

                                                                                                                                          

17.30 – Les noves notícies que ens arriben del camp base del Dhaulagiri tampoc no són les que esperàvem. Els tres sherpes que portaven aliments, beguda, medicaments i oxigen encara estan al camp 3 a 7.3o0 m. No sabem quin és el motiu pel qual no han pogut avançar més.

També sabem que el cap de l’expedició alemanya ha sortit des de 6.200 m. en què l’ha deixat l’helicòpter amb equips d’oxigen en direcció al camp tres per tal de revitalitzar el rescat.

Els expedicionaris del camp base de l’Everest estan preparats perquè demà a primera hora un helicòpter els porti el més alt possible del Dhaulagiri, acció que avui havia de realitzar però que ha quedat ajornada per la pluja que queia aquest matí sobre Pokara.

Els esforços que estem duent a terme són titànics però en aquests moments en Juanjo i en Kheshap s’enfronten a la seva tercera nit sense ajuda a 7.700 m aproximadament.

Estem abatuts però tal com diu sempre en Juanjo cal ser positius i tirar endavant. Amic Juanjo estem amb tu!

CASTELLANO

Última hora sobre el rescate de Juanjo

Abrimos este artículo y lo iremos actualizando a medida que tengamos noticias del rescate de Juanjo.

05:00 AM – Nos comunican desde el Campo Base del Dhaulagiri que los 3 sherpas que dejó ayer el helicóptero a 6300m, se encontraban a las 7:00 de la mañana a la altura del C3 y continuaban subiendo.

El helicóptero se encuentra en Pokara bloqueado por la lluvia. Esperamos que en poco tiempo deje de llover y pueda iniciar el vuelo. No tenemos comunicación con Juanjo, suponemos que tiene el teléfono apagado para evitar malgastar la poca batería que le queda.

                                                                                                                                          

09:42 AM – Enrique habla con Juanjo y el sherpa y están bien. Parece que el helicóptero los tiene localizados pero están altos y creen que no podrán llegar. Están en la misma traza que están siguiendo los sherpas y se encontrarán.

Esta mañana finalmente desde Pokara el helicóptero ha podido salir y llegar hasta el Dhaulagiri. En la búsqueda de en Kheshap y Juanjo ha encontrado a un alpinista indio que hacía dos días estaba perdido y del que no teníamos conocimiento. A 7.400 metros ha realizado el rescate del alpinista que ha sido trasladado y atendido en el campo base. No es la noticia que esperábamos aunque es una gran noticia. Después el helicóptero ha hecho una segunda salida para continuar la búsqueda de nuestros compañeros pero los fuertes vientos le han hecho retroceder. A pesar de todo les ha visualizado en la misma traza que siguen los tres sherpas. Esperamos que pronto se puedan encontrar y puedan facilitarles alimentos, hidratación, medicamentos y calor.

Sabemos también que mediante un teléfono móvil que lleva Kheshap han podido ponerse en contacto con el Campo Base. Están vivos y bien.

Ahora el helicóptero no podrá continuar el rescate ya que las condiciones meteorológicas son pésimas (fuertes vientos y falta de visibilidad). Se ha decidido organizar el dispositivo para que los alpinistas que están preparados en el campo base del Everest (Ferran Latorre, Alex Txikón, Jorge Egocheaga y Damiám Benegas) puedan ser trasladados hasta el campo base del Dhaulagiri para ayudar mañana en las tareas de rescate.

Seguro que Kheshap y Juanjo han oído durante toda la noche las palabras y la fuerza que desde aquí todos sus compañeros y su familia les han enviado.

                                                                                                                                          

17:30 – Las nuevas noticias que nos llegan del campo base del Dhaulagiri tampoco son las que esperábamos. Los tres sherpas que llevaban alimentos, bebida, medicamentos y oxígeno todavía están en el campo 3 a 7.3o0 m. No sabemos cuál es el motivo por el que no han podido avanzar más.

También sabemos que el jefe de la expedición alemana ha salido desde 6.200 m. en que le ha dejado el helicóptero con equipos de oxígeno en dirección al campo tres para revitalizar el rescate.

Los expedicionarios del campo base del Everest están preparados para que mañana a primera hora un helicóptero los lleve lo más alto posible del Dhaulagiri, acción que hoy debía realizar pero que ha quedado aplazada por la lluvia que caía esta mañana sobre Pokara.

Los esfuerzos que estamos llevando a cabo son titánicos pero en estos momentos Juanjo y Kheshap se enfrentan a su tercera noche sin ayuda a 7.700 m aproximadamente.

Estamos abatidos pero como dice siempre en Juanjo hay que ser positivos y salir adelante. Amigo Juanjo estamos contigo!

Anuncis

Accions

Informació

68 responses

27 05 2013
DOLORS ABRIL

Sento molt el teu traspàs amic, hem consta que aquí no t’ oblidarem mai. El mon de l’ esport i els que t’ han conegut hem perdut un bon puntal, per que ets una gran persona, però hem queda l’ esperança de que t’has convertit amb una estrella d’aquest firmament que has vist per última vegada i que ens il·luminaràs a tots els que sentim la teva enyorança, Sobretot la família mes propera. Un petó molt fort per ells. Fins aviat Juanjo.

26 05 2013
joana

Espero que les pesquises del rescat d’en Juanjo siguin tot un éxit.
A hores d’ara m’agradaría sapiguer les últimes noticies.Gracies.

26 05 2013
Hortensia

Venga Juanjo! que ya no queda nada para que estés de regreso a casa.
estamos todos contigo

un cálido abrazo aunque sea en la distancia.
Hortensia

26 05 2013
Mary Bometon

Todos los valores que transmites y trabajas desde hace tanto tiempo, especialmente la constancia y el esfuerzo, sabemos que te ayudan para resisitir, muchos estamos acompañandoos en esta dificil situaciuón. Ánimo amigos.

26 05 2013
manuel

Sou grans, sou kollonuts, sou especials, sou els millors. ENDEVANT !!!!

26 05 2013
xavi

Força companys! Ja queda poc, desde Fondarella tots els nostres sentits estan amb vosaltres.

26 05 2013
Kike Sales

Juanjo, entre el teu coratge i amb la valía de la gent que et coneix i fara tot el posible per ajudar-te no tinc cap dubte que tot sortira be . Anims a tu, a Kheshap i molt especialment a la teva dona Asun i la teva filla.

26 05 2013
Laura

Ánimo a Juanjo y su familia y amigos desde Segovia.mañana por fin llegará el momento que todos esperamos!nuestros pensamientos están con Juanjo y Kheshap,son dos campeones!

26 05 2013
Jordi Vives i Eva Carreras

No pots dormir? Estàs mirant la Lluna? Tanca un moment els ulls i imagina les falles de Vilaller. Cada corredor és un amic amb un far encès que et porta la llum i escalfor que necessitis per seguir lluitant. Ara ja és demà. No et rendeixis. El nostre sisè sentit d’intuïció i esperança no ens fallarà.

25 05 2013
eva figuera

Mucho animo Juanjo pensamos en ti te enviamos mucha fuerza.Eres valiente y positivo.Desde la aecc de lleida esperamos tu regreso y poder seguir compartiendo contigo proyectos.Un abrazo enorme

25 05 2013
Ernest

Molts ànims, Juanjo, et desitgem molta força per aguantar des de La Palma de Cervelló.
Una abraçada.

25 05 2013
Xavier

Com amic de la muntanya que ets, et tractarà bé i ben aviat tornaràs a disfrutar d’ella. Veuràs aquest contratemps com una anècdota més. Una forta abraçada !!!!! Ànims amic.

25 05 2013
cris Morón

Tota la energia positiva pel Juanjo. T’sperem!!!!!

25 05 2013
Agapimú

Mañana será el día del rescate. Solo falta un poquitín de suerte y todo habrá terminado felizmente. Vamos, que mañana vamos a tener buenas noticias y todo habrá quedado en una gran aventura. Un 10 y todo mi reconocimiento para Kheshap. Hay que ponerle un monumento a este hombre.

25 05 2013
Josep Maria

Vinga Juanjo, força. Aquesta tarda les veus de la coral Maristes Montserrat de Lleida s’han enlairat amb totes les nostres forces per arribar fins al on et trobes i donar-te aixopluc.

25 05 2013
Montse Pauné

Molts ànims i molta força per continuar lluitant…..sigues fort i valent com sempre Juanjo.
Petons

25 05 2013
Carme

Ànims i molta força.

25 05 2013
Ruth

Juanjo ; tota Lleida està pendent de tu. Molts ánims , te volem aviat amb nosaltres !!! Força i amúnt !! en aquest cas….. aball !!!
Ruth

25 05 2013
David Marcet

Gràcies per la informació seguim a l’espera de la motícia que volem escoltar, lleguir o veure…#animsjuanjo

25 05 2013
Teresa

Tots estem amb vosaltres Juanjo!

25 05 2013
Jose Mari Foncillas

Estamos a tu lado, enviándote nuestra fuerza, muchísimos amigos que te conocemos de pequeño desde el Cole Claver, no se te ocurra desfallecer!!!! Un poco más y de vuelta a casa, te esperamos!!!

25 05 2013
jose

Força nois!! no esteu sols,un munt de amics us venen a buscar i us treuran d´aqui si ó si!!

La vostra espera ja ha tingut la recompensa de un altre alpinista rescatat.

Anims

25 05 2013
Daniel Carceller

FORÇA JUANJO I KHESHAP!!! Es hora d’escollir una ma, taparla be i serrar be les dents per passar l’ultima nit!!!!!!! Dema tindreu tot d’amics al voltan per ajudar-vos a baixar!!

25 05 2013
Bea

Juanjo mooolts i mooolts ànims!!! estem tots amb tu enviant forces des de molts racons del món!! Som-hi!! :)))

25 05 2013
Montse

Ánimo Juanjo, desde Asturias estamos pendientesde ti todo el rato. Asi seguiremos hasta que estes a salvo . Todos nuestros pensamientos positivos están contigo. Sólo un último esfuerzo. Fuerza para toda su familia y para los rescatadores. Un saludo

25 05 2013
Dani

Ànim i molta força. Es questió d’una mica més de temps, ja ho saps. Aviat estaràs al C3 i al helicòpter i cap a casa, amb els teus, que t’esperen.
Un abraçada !!

25 05 2013
Josep Giralt.

El dia que vas venir a ASPID a presentar el vídeo de la teva última expedició ens vas parlar de decisió, coratge i fortalesa mental. De tot això tu en tens de sobres. Ànim i força, que la gent que t’estima t’espera …

25 05 2013
Marco

Escribo desde Tenerife, no soy seguidor de este deporte, pero al escuchar la noticia estos días en la radio, ha despertado todo mi interés. Sólo vosotros podéis tocar el cielo, y hay que estar hecho de otra pasta. Cuando regreses, y será pronto, estaré impaciente para escucharte narrar esta aventura, porque como todo en esta vida quedará en una historia más que contarás a los demás.

Un abrazo.

25 05 2013
Miquel Solanes

Juanjo anims i molta força. Ens veiem a les falles de l’Alta Ribagorça

25 05 2013
Jordi Vives i Eva Carreras

Jordi i Eva
Bona nit Juanjo. Al Dhaulagiri i a Solivella veiem la mateixa Lluna. Veus com no estem lluny de vosaltres dos?? Demà és diumenge, el dia ideal per celebrar la teva arribada al CB. El teu objectiu ja és a prop. Seguim amb tu allà dalt .

25 05 2013
anto

Soc l’ Anto d’ aitona, desitjo que tot sigui ràpid i aviat estiguis a Lleida , no en tenim cap dubte . Ànims , tota la força per tú i la teva família!.

25 05 2013
Josep Maria Castellvi

Forca company!! Es questio de temps i cada cop s’acosta mes el moment de la retrobada.

25 05 2013
Mari Carmen García

Espero y deseo que todo vaya bien, ánimo Juanjo¡¡¡¡¡¡

25 05 2013
scapix

Ànims, companys, falta poc i volem escoltar-ne el relat ben aviat.

25 05 2013
Ivan Jara Muriel

Ánimo Juanjo!!! ya queda muy poco para que te sientas arropado y protegido por los tuyos; has salido de otras y esta no va a ser menos.

25 05 2013
Joan

Ànims, molt ànims, des del Vallès!

25 05 2013
Hortensia

Venga Juanjo, que eres fuerte y tu puedes….. confiamos en ti , y te esperamos para darte un fuerte abrazo . Estamos contigo y te enviamos toda nuestra energia para que puedas salir de ahí-
un beso

25 05 2013
senderismeRacons

Animo Juanjo y Kheshap… Salut i força

25 05 2013
Jose H

Tot plegat quedarà en una batalleta més que explicar, segur!!! Molta força i ànims!!!!!

25 05 2013
XAVI

Molta força company!!! els nostres pensaments estan amb tu…aguanta una mica més que això ja està

25 05 2013
eduardo agama

Vaya Juanjo, hoy salimos bien

25 05 2013
Miquel Puig

Vinga Juanjo…..ja falta poc, tot anirà bé, n’estem segurs. Ànims i més ànims…

25 05 2013
Cristina Sàiz

Juanjo molts ànims! Ja veuràs com tot sorità bé!
Totes els teus amics i amigues i tota l’Escola Espiga estem al teu costat amb ganes de fer-te una gran abraçada.
Petons

Cristi

25 05 2013
Joan Queralt

Força amic¡¡¡ Que ja que ja falta poc¡¡¡

25 05 2013
Josep

Todos ellos son de otra raza, estan hechos de otra pasta y precisamente por eso, pronto estaran todos entre nosotros. Mi admiracion y respeto por todas estas personas que estan implicadas en el rescate y por todos los que cada piensan, sueñan y preparan las subidas a la montaña.
Animos!

25 05 2013
estelita

Ja no queda res, aixó esta fet !!!!! Demostra un cop més la teva força i coratge sense limits.
Gracies a totes i totes els que ens manteniu informats minut a minut, als que esteu molt aprop del nostre estimat amic i als que esteu molt lluny però tan i tan aprop.
T’ estimem !!!

25 05 2013
Josep

Ànims i que tot acabi bé i aviat.

25 05 2013
Alexis

Anims i Força al Juanjo i a l’equip de rescat! Seguim les noticies des de Ziegelhausen (Alemanya)!

25 05 2013
Wendy Hesta

Juanjo, te mando mucha fuerza, energia y calor para que regreses sano y salvo! Un abrazo muy muy fuerte desde Holanda!
Wendy

25 05 2013
Carolina Salas

Mucho ánimo y fuerza. Lo conseguirán.
Abrazos de esperanza y mucha luz desde Barcelona

25 05 2013
Mercè

Ep! que estem amb tu, això ja està lligat i al sac!
Una abraçada molt fortota. Tens una família meravellosa i unes amistats que creuen amb tu i t’estimem
Coratge Juanjo per tots dos!
Mercè

25 05 2013
Fina

Vinga Juanjo, la vegada que et vaig sentir parlar, vas dir que el cim era al camp base. Espero que coronis aviat.
Una abraçada per a tots, en especial per els que t’estan ajudant a tornar a casa. 🙂

25 05 2013
Arturo

Ánimo Juanjo, todos estamos contigo ahí arriba, mucha fuerza y a esperar, que ya están ahí. Un fuerte abrazo a la familia.

25 05 2013
Natha

Esta en marxa un gran equip de rescat! Segur ke avui baixes al CB Juanjo! Força, ànims i molta sort!

25 05 2013
Blanca Mt

Encendrem l’ espelma de la força ! En dos dies entre nosaltres de nou-
La nostra abraçada !

25 05 2013
antoni zoroa

LO QUE JO PUGUI DI POCA FORÇA REAL POT DUNAR ELS JUANJO I SHERPA, PRO TOT EL MEU ANIM DEMANA PERQUE TANT ELLS COM ELS EQUIPS DE RESCAT SIGUINT MOLT FORTS I VALENTS, AMUNT AMICS I SIGUI EL RESCAT PROXIM I VICTORIOS, VISCA LA MONTANYA I VISCA CATALUNYA.

25 05 2013
Flora Canadell

El nostre més profund respecte i agraïment per les persones implicades en el teu rescat, Juanjo… Una tendra abraçada per a la teva família…
Que no defalleixin les vostres forces, ànims i coratge.
Flora Canadell

25 05 2013
Laia

Gràcies per tota la info. Estem enganxats tot el dia al twitter i al blog esperant les últimes novetats. Vinga que ja ho tenim això Juanjo!!! Aguantaaaaaaa campió! T’estimem molt i esperem ansiosos la teva tornada!

25 05 2013
Jordi

Molts ànims als dos. Molta força! Esperem que tot surti bé aviat.
Et volem a casa aviat.
Des de Mataró, una forta abraçada.

salut i força!

25 05 2013
Jordi

molts ànims! molta sort i força. Tot sortirà bé! ànims als dos!

25 05 2013
lauracoro

molts d’ànims valent!!! tots..aquí i allà.. estem amb tu!!! fins moooooolt aviat, una abraçada gegant! força juanjo! t’estimem molt!

25 05 2013
Josuè

Amb tota l’energia que t’envolta, els sherpes, el Ferran, Jorge & co. i l’helicòpter, això està fet. Juanjo, ens veiem d’aquí uns mesos on ens explicaràs tota aquesta aventura i segur que els propers
projectes.

Una abraçada

25 05 2013
Maite i Jesús

Hem estat pensant molt en tu, hem pernsat en positiu i això t’ha d’arribar d’alguna manera.
Anims Juanjo que aviat estaràs amb tots nosaltres.
Una abraçada de força!!!

25 05 2013
pelai molins

avui si!

25 05 2013
jesus almarza

Venga que hoy le bajan

25 05 2013
msrc

Vaaaaa!!!! ànims que tot acabarà bé!!!”

25 05 2013
Míriam

Seguim al teu costat Juanjo, pendents en tot moment de com evoluciona la situació. La teva energia, força i la teva gran capacitat de lluita et portaran a casa de nou.
Una fortíssima abraçada des del Pont de Suert.
Míriam

25 05 2013
Blanca

Todo va a salir bien. _/\_

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: