Quines curiositats al camp base de l’Everest 2011

25 10 2011

Desafio Everest Bossa aigua calenta CB Everest Juanjo Garra 2011

El remei de l’avia. Molts de vosaltres no sabreu que es aquest estri, però els que ja tenim uns anys, de menuts l’hem fet anar per escalfar el llit en èpoques en que les calefaccions als habitatges deixàvem que desitjar. Es simplement un recipient de goma, amb una funda de teixit agradable, que un cop omplert d’aigua calenta, fa una funció excel·lent alhora d’anar a dormir dintre del sac, en indrets llunyans com l’Himàlaia.

 

Desafio EverestTermos Xinesos CB Everest Juanjo Garra 2011

Els termos amb quelcom calent. En tots els camps bases, a la tenda menjador tenim sempre a la nostra disposició uns termos que fan de contenidor de líquid calent. Donada la proximitat de la Xina, molts dels estris que emprem a la cuina son procedents del gegant asiàtic. S’agraeix un reconstituent calent en tot moment, hi ha sempre te i aigua per combinar amb cafè amb llet o be amb xocolata. No hi ha expedició en que acabem trencant un, tenen un interior molt fràgil (i un exterior molt cridaner).

 

Desafio Everest botes calentes Decarton Juanjo Garra 2011

Solucions “Decarthon”. Com sabreu a la gelera del Khumbu, a on tenim instal·lat el nostre camp base,sota la nostra tenda de campanya hi ha més de 150 m de neu i gel. Per tant, quan es retira el sol per les muntanyes circumdants de l’oest, la zona ombrívola es converteix de sobte en un territori molt hostil, el fred mossega!. Es important protegir i isolar els peus del terra gelat. Una solució barata consisteix en comprar-se uns descansos d’esquí, el més econòmics possible en botigues especialitzades, això si, dos o tres números mes grans. I doncs? A l’arribar a Katmandú podem adquirir uns peücs de ploma per 5 euros, aleshores cal introduir-los a mena de mitjó en la bota de descans, es un remei barat, infalible i molt confortable davant d’altres ofertes en el mercat a preu astronòmic.

 

Desafio Everest Latrina CB Everest Juanjo Garra 2011Desafio Everest Latrina Everest CB Juanjo Garra 2011

Latrines. Evidentment, després de setmanes treballant en un camp base, cal trobar una solució a un fet evident, a on fem les nostres necessitats fisiològiques més contundents? Per una qüestió d’organització i d’higiene cal ordenar les deposicions. Aquesta que veieu, es la tenda de campanya que utilitzem per aïllar-nos de les mirades indiscretes. Normalment, l’interior consisteix tant sols es un forat que va directament a un bidó que va acollint els nostres desfets orgànics. Aquest cop l’hem perfeccionat i amb una cadira desmuntada hem improvisat un còmode i psicodèlic cagador. Dir-vos que aquest bidó, un cop omplert, es transportat als voltants de la població de Namche Bazar i el seu contingut es emprat com a adob en els cultius de la zona.


Accions

Information

6 responses

28 10 2011
Jesus Almarza

Menudo maquina. Por aqui ya ha empezado el frio, ha caido algo de nieve por el Piri. cuando vuelvas a ver si ya ha nevado bien.
Un abrazo amigo y ya sabes. Cuidadin.
Jesús Almarza

27 10 2011
estela

ja ja ja…sembla un anunci de la teletienda però dels anys 60!!!! donés el pego com a presentador. ……vigila que aviat se’t rifaran totes les productores de TV!!!!
Enmig dels somriures ens fas pensar, millor dit repensar……………………….
Redescobrir , desaprendre, reprendre el valor de “lo senzill”….ets l’ ostia Manolooooooo!!!!
Llibre, llibre, llibre jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….no valen les excuses.

27 10 2011
Enric

D’ ara endavant, al veure una cadira la meva ment processarà la informació per evitar d’ imaginar-la en aquesta nova funcionalitat. Estic considerant treure totes les que tinc a casa i ficar-hi taburets…

No puc tornar a l’ Ikea, definitiu! (ja tinc una nova excusa, el detesto)

Una abraçada desde la terra dels Roca.

Per cert, agraïts per la foto!

27 10 2011
Míriam Farré

Sempre sorprenent Juanjo, les teves vivències ens omplen. Gràcies per tot, un cop més i sobretot per la teva generositat, sempre saps donar el millor als altres. Molta sort en la teva nova aventura.
Aniré seguint les teves cròniques, com sempre.
Una abraçada des del Pont de Suert.

Míriam

26 10 2011
cèlia

Hola Juanjo veig que estu ben instal.lats i l’humor no manca
respecte a les instal.lacions higièniques espero que no serveixi d’idea a algu per fer-nos estalviar, aigua ….
una abraçada

25 10 2011
Dani

ACOLLONANT!! Una aventura impagable!!

Deixa un comentari