26 maig Continua el rescat de Juanjo Garra i Kheshap Sherpa

26 05 2013

Obrim un nou article per fer el seguiment del rescat de Juanjo Garra i Kkeshap Sherpa. Anirem actualitzant conforme tinguem noves notícies i comunicarem les actualitzacions mitjançant twiter.

19:35 – 23:20 Nepal – Ja fa una bona estona que s’ha fet de nit al Dhaulagiri, però la lluna plena i, sobretot, l’empenta de l’equip de rescat, fan que no s’aturin les tasques que tenen com a objectiu dur el Juanjo al Camp 3, on espera recollir-lo l’helicòpter de Simone Moro a la que es faci de dia.

No tenim contacte amb els dos sherpas que han arribat a les 13:00 hores -hora d’aquí- a la posició del Juanjo, ni tampoc si s’han trobat amb el metge i alpinista, Jorge Egotxeaga i Nigma sherpa.

Sí que sabem que Ferran Latorre i Alex Txikon arribaran aviat al camp 3. Pugen molt ràpid en una maniobra que es pot seguir on-line en aquest enllaç:  http://ferranlatorre.racetracker.es/lhotse/index.php .


14:50 – 18:35 Nepal – Des del camp base del Dhaulagiri, Enrique Osiel ens informa de l’arribada -cap a les 13:00 H hora nostra-  dels dos sherpas fins al Juanjo. L’han assistit amb hidratació, alimentació, medicació i, sobretot, oxígen. Malgrat que el sol ja ha començat a caure en la zona, inicien el descens fins al camp 3, que és on l’helicòpter, en principi, podria recollir el Juanjo demà. Això sí, el descens, per les condicions del terreny i tot plegat, s’està fent de manera molt lenta.

D’altra banda, han sortir del Camp 3 per trobar-se amb Juanjo i els sherpas, el doctor Jorge Egotxeaga i un sherpa més. Trigaran unes hores a trobar-los.

En un altre punt, Ferran Latorre i Alex Txikon, als quals l’helicòpter no ha pogut pujar fins al camp 3, comencen l’ascens des del camp 2 per col.laborar també en el rescat.

Lolo González, que fins ara coordinava el rescat “in situ”, ha estat traslladat fins a Pokara per rebre tractament de les seves lesions.

Us agraïm moltíssim a tots les mostres de suport, que tant ens ajuden en aquests moments.


11:10 – 14:55 Nepal – Des del camp base del Dhaulagiri, el Lolo, company d’expedició que ha passat a coordinar les tasques de rescat, “in situ”, ens comunica la notícia que volíem sentir: “Juanjo está con vida. El equipo de 3 sherpas se encuentra a 40 minutos de llegar hasta su posición, con los medicamentos, hidratación, alimentación y abrigo que necesita”.

Sabem també que l’helicòpter no podrà rescatar a Juanjo en el punt on es troba ara mateix. És per això que el segon grup de rescat, format per Ferran Latorre, Alex Txikon, Damián Benegas, Jorge Egotxeaga, que és metge, i un sherpa del qual no saben el nom,   ha estat traslladat per l’helicòpter fins al camp 3, des d’on Jorge i el sherpa ja han iniciat el camí per arribar al punt on es troba el Juanjo i intentar baixar-lo fins al camp 3, on sembla que l’helicòpter sí que podria recollir-lo. Aquesta última operació ja hauria de ser demà,  donat que d’aquí a tres hores es farà fosc a la zona i l’helicòpter no podrà enlairar-se.

Kheshap sherpa, que ha estat acompanyant el Juanjo aquests tres dies i tres nits, veient que ja arribava l’equip de rescat, ha inciat el descens en direcció al camp 3.


8:25 – 11:10 Nepal –  Lolo ha arribat a CB, hem parlat amb ell i esta bé. En el mateix moment que parlàvem amb ell, arribava l’helicòpter i no hem pogut continuar la conversa.


5:00 – 8:45 Nepal – Segons ens informen des del camp base del Dhaulagiri, el cap de l’expedició alemana Dominik Mueller ha arribat a C3 i juntament amb els sherpes han iniciat la pujada per trobar als dos accidentats.

CASTELLANO

Abrimos un nuevo artículo para hacer el seguimiento del rescate de Juanjo Garra y Kkeshap Sherpa. Iremos actualizando conforme tengamos nuevas noticias y comunicaremos las actualizaciones mediante twitter.

19:35 – 23:20 Nepal – Ya hace un buen rato que se ha hecho de noche en el Dhaulagiri, pero la luna llena y, sobre todo, el entusiasmo de las personas que participan en el rescate, hacen que no se detengan los trabajos para llevar a Juanjo Garra al campo 3, donde parece que lo podría recoger el helicóptero de Simone Moro, tan pronto como se haga de día.

No tenemos contacto con los sherpas que se han unido a Juanjo a las 13:00 -hora española- , ni tampoco con el médico y alpinista, Jorge Egocheaga y Nigma Sherpa, por lo que desconocemos si  han llegado a encontrarse.

Sí sabemos que Ferran Latorre y Álex Txikon están subiendo muy rápido al campo 3. Podeís seguir la ascensión on-line en : http://ferranlatorre.racetracker.es/lhotse/index.php .


14:50 – 18:35 Nepal – Desde el campo base del Dhaulagiri, Enrique Osiel nos informa de la llegada -ha sido hacia las 13:00 hora española- de los dos sherpas hasta la posición de Juanjo. Le han asistido con hidratación, alimento, medicación y, sobre todo, oxígeno. A pesar de que el sol empieza a caer en la zona, inician el descenso hasta el campo 3, donde el helicóptero, en principio, podría recoger a Juanjo mañana. Eso sí, el descenso, por las condiciones del terreno, se está realizando muy lentamente.

Por otra parte, han salido del campo 3 para encontrarse con Juanjo y los sherpas, el doctor Jorge Egotxeaga y un sherpa más. Tardarán unas horas en encontrarlos.

En otro punto, Ferran Latorre y Alex Txikon, a quienes el helicóptero no ha podido subir hasta el campo 3, empiezan el ascenso desde el campo 2 para colaborar también en el rescate.

Lolo González, que hasta ahora coordinaba el rescate “in situ”, ha sido trasladado a Pokara para recibir tratamiento de sus lesiones.

Os agradecemos muchísimo las muestras de apoyo, que tanto nos ayudan en estos momentos.


11:10-14:55 Nepal – Desde el campo base del Dhaulagiri, Lolo, compañero de expedición que ha pasado a coordinar las tareas de rescate, “in situ”, nos comunica la noticia que queríamos oír: “Juanjo está con vida. El equipo de 3 sherpas se encuentra a 40 minutos de llegar hasta su posición, con los medicamentos, hidratación, alimentación y abrigo que necesita “.

Sabemos también que el helicóptero no podrá rescatar a Juanjo y Khesap en el punto donde se encuentran ahora mismo. Es por ello que el segundo grupo de rescate, formado por Ferran Latorre, Alex Txikon, Damián Benegas, Jorge Egotxeaga y un sherpa del que desconocemos el nombre, ha sido trasladado por el helicóptero hasta el campo 3, desde donde Jorge y el sherpa ya han iniciado el camino para llegar al punto donde se encuentra  Juanjo e intentar bajarlo hasta el campo 3, donde parece que el helicóptero sí podría recogerlo. Esta última operación ya debería ser mañana, dado que dentro de tres horas se hará de noche en la zona y el helicóptero no podrá despegar.

Kheshap Sherpa, que ha estado estos tres días y tres noches acompañando a Juanjo, ya ha iniciado el descenso al campo 3.


8:25-11:10 Nepal – Lolo ha llegado a CB, hemos hablado con él y está bien. En el mismo momento que hablábamos con él, llegaba el helicóptero y no hemos podido continuar la conversación.


05:00-08:45 Nepal – Según nos informan desde el campo base del Dhaulagiri, el jefe de la expedición alemana Dominik Mueller ha llegado a C3 y junto con los sherpas han iniciado la subida para encontrar a los dos accidentados.


Accions

Information

70 responses

4 06 2013
Eli

Mai t’oblidarem. Recordarem el teu somriure, la teva alegria i les teves ganes de viure. Des d’alla on siguis rep una forta abraçada i ajudants a tots a superar aquest cop tant dur, i especialment a la teva família.

27 05 2013
Montse Guardiola Torres

El meu suport a la seva família, però en especial a la seva esposa, l’Assumta, que sabía el que era viure amb un alpinista i aixó vol dir moltes coses, la Fe amb la muntanya, que és una sortida i després una altra, els entrenaments, el estar en forma, preparat pel que ha de ser la fita, el cim, el Cel.
Sabem les dones que estem amb gen que arrisca, que aixó és així i que un dia qualsevol cosa et trenca els esquemes. Però nosaltres també som fortes i sabem que ells estan on volen estar i fen realitat els seus mites. Os conec a tots una mica, per la muntanya, lAlbert

27 05 2013
Montse Guardiola Torres

Os conec a tots una mica, per les converses i alguna sortida amb l’Albert Cogul, com a pares de Aina, de l’Espiga, del Gandarillas, que va voler acompanyar al Juanjo en aquesta expedició i dins del dol que vull compartir amb vosaltres, dir que el Juanjo es veia com era, una gran persona i que estava on volía estar, amb el seu segon amor, “la Muntanya”.
Sempre endevant amb el Juanjo al cor!!

27 05 2013
27 05 2013
Juanjo Garra és traslladat al Camp 3, on un helicòpter el treurà de l’Himalaia | meslleida

[…] com l’evolució de l’equip de Ferran Latorre que també s’encamina al Camp 3. Seguir les darreres notícies del rescat de Juanjo Garra Seguir l’ascens de Ferran […]

27 05 2013
Joan Ramon i Imma

Molta empenta i aguanta que molta gent estem amb tu. La nostra força està dirigida cap la muntanya que t’acull.

26 05 2013
compartidor

En les gèlides alçades on esteu un intueix que la temperatura humana, la de la solidaritat i el compromís de tot l’equip, és molt alta. Molta força Juanjo i resta! Us tenim al pensament

26 05 2013
Enric i Dolors

Moltíssimes gràcies per anar actualitzant la informació. Això ens fa sentir més a prop i ens manté l’esperança. Quin exemple de solidaritat que ens esteu donant entre tots! Ànims que ja falta poc per aconseguir-ho!!!

26 05 2013
xavi

Força companys! Ja queda poc, desde Fondarella tots els nostres sentits estan amb vosaltres.

26 05 2013
Mari Carmen García

Bravo adelante , que todo va a acabar bien¡¡¡¡¡

26 05 2013
Jordi Vives i Eva Carreras

Gràcies per seguir informant. Seguim al costat del Juanjo,el Kheshap i el grup de rescat fins que tornin al CB.

26 05 2013
natxo pijuan

Molts ànims juanjo. Estàs demostrant que estàs fet d’una altra pasta. Ets un superheroi. Força, força i força. Tu pots!

26 05 2013
María José

Extraordinaris alpinistes i millors persones: Jorge, Álex i Ferran. Ànims i molta, molta sort per al Juanjo i per a tot l’equip de rescat.

26 05 2013
pedro

Mucho animooooooooooo!!!!!!!!

26 05 2013
César

Enhorabuena.
Lo que no entiendo es la nula repercusión en los medios.

26 05 2013
Laura Benito

Grandes!!Juanjo,Kheshap y todo el equipo de rescate!gracias por hacernos creer en la bondad del ser humano!espero que tengan un gran homenaje de vuelta a casa.ánimo para lo poco que queda desde Segovia,estamos con vosotros!

26 05 2013
jaume pujol

molt de anims a la familia, companys , sherpas, en aquets momens es molt importan la solidaritat de tots, anims!!!!

26 05 2013
Mercè

Ànims Juanjo, ja queda menys patiment per tu i per la teva família. Una abraçada Aina, Assumpta i la resta de la família.

26 05 2013
VIAJAMUNDEANDO

Todo nuestro apoyo desde Sevilla¡¡¡, estamos muy pendiente al blog, seguro que todo saldrá bien,¡que valientes!

26 05 2013
David Butxaca

Vinga ànims, tot sortirà bé

26 05 2013
Laura i Josuè

Sé que no toca en aquest marc, però… Altres cops s’ha criticat a TV3 pel contrari, avui gràcies per no eclipsar i donar cobertura a la noticia del rescat del Juanjo tenint en compte les fortes noticies d’esports que hi havia. Final Champions, Espanyol-Barça d’aquesta tarda, fitxatge de Neymar, la F1, Basket.
Molts ànims i molt bo descens Juanjo i equip de rescat, ja ho toqueu amb els dits.

Una abraçada.

26 05 2013
judit boria

Una abracada molt forta Assumpta!!!anims i molta forca. Judit

26 05 2013
Carles Marquès

vinga que ja falta poc!!! encara que queda tram dur, el pitjor que és quan estaven sols ja ha passat, aguantar quatre nits a quasi 8mil metres és d’herois, ara a baixar amb compte i a esperar ajuda!! ànims i força!!!
Ah i per cert un monument pels xerpes el que està amb ell i els que han pujat, pel Ferran Latorre, Alex Txikon, Jorge Egocheaga y Damián Benegas pel Sebastián que ha coordinat, pel pilot Simone Moro i els ajudants, i no sé si em deixo algú però monument per tots els que han ajudat!!

26 05 2013
Alexis

L’oxigen t’arriba a tu i a tothom! Desitjant que el descens al C3 i l’operacio amb l’helicopter siguin un exit.
MOLTS d’ANIMS des d’Alemanya

26 05 2013
marta miret

Tota la força del món Juanjo i Kheshap. Seny i molts ànims als valents que feu el més difícil!!!

26 05 2013
Carolina Salas

Enhorabuena. Ya falta poco y estarán de vuelta. Desde aquí mucha energía, fuerza para que culminen el recorrido pronto.
Abrazos

26 05 2013
Josep mª

endavant equip de rescat en Juanjo s’ho mereix.
que tot vagi molt be i en un no res cap a KTM

26 05 2013
Joan joseph

Vinga som-hi. Sou collonuts. Visca els sherpas i tot lequip de rescat. La humanitat ha crescut gracies a gent k creu amb la generositat i lambicio. Estic en tot moment amb vosaltres. Porto tres dies sense dormir. Forta abracada a tots

26 05 2013
Bea

“gallina de piel” de saber que ja baixen!!! :)) Increïble el companyerisme de tots els qui estan col·laborant! Som-hi Juanjo! en res de tornada a casa!

26 05 2013
Benja

Aupa ahiiiiiiiiií!!! joderrrrr un último esfuerzo!!! aguanta Juanjo!!! Todos estamos contigo!!!!

26 05 2013
Montse Pauné

Ja queda menys Juanjo….aguanta una mica més. Força i envant!
Cuideu també en Kheshap!!
Una abraçada i esperem que poc a poc tot vagi anant bé.
També que trobin a l’alpinista japonesa.

26 05 2013
mercè arribas

Ja falta poc, Juanjo i Kheshap, aviat a casa.
Ànims i força per a tot l’operatiu de rescat. Es lloable tota la vostra feina.
Ànims també per a la família.

26 05 2013
Jordi Urbiola

Vinga nois !!!! Força i suport incondicional. A titol personal i tambe segur en nom dels pares i mares de l’escola.

26 05 2013
Daniel Carceller PHOENIX

FORÇA JUANJO I KHESHAP!!!!!!!! Impressionant!!!! Maquines!!!!!! Cap a casa que teniu molta gent esperan!!!!!!!

26 05 2013
josep Dalmau Homs

!Molts ànims Juanjo!
Aquest estiu cinema a la fresca a L’Esquirol, em demanaves que fes més preguntes, doncs bé quan baixeu tots dos ?
Els companys del ceesquirol et volem fer una forta abraçada ben aviat. .

26 05 2013
estelita

Matilde, Assumpta, Aina……, un cop més el Juanjo ens dona una LLIÇO DE VIDA, i molt aviat ens ho explicarà i podrem gaudir de les seves presentacions magnifiques. Una abraçada molt calida per totes tres.

Equips de rescat sou Collonuts !!!

Juanjo et necessitem.
“No deixis de lluitar. El teu estar completa el nostre viure” (Miquel Martí i Pol)

Ens veim a la Lleida que tant estimes!!!!

26 05 2013
EVA HERNANDEZ

Ben dit Estelita!!!

26 05 2013
Sisquet

Pit, seny, amunt i avall. Desitgem que tot vagi molt be!!

26 05 2013
Carla i Montse

Molta força. Tots estem pendents del teu rescat. T’esperem. Molts petons.

26 05 2013
Miriam

Vinga Juanjo, que això ja està!! Aguanta una mica més!! Ànims des de Lleida!!

26 05 2013
lauracoro

vinga valents!! que ja queda poc! kina passada el coratge i valentia que teniu tots plegats. Juanjo i kheshap estem amb vosaltres..dia i nit! una abraçada gegant
laura

26 05 2013
EVA HERNANDEZ

Sí!!! segur tot anirà bé, els que et coneixem sabem de la teva fortalessa.
Des de Lleida i des de tot arreu enviem tota la energia!!!
Ànims a tu, al Sherpa i a tots els que estan fent possible la teva tornada.
A la teva família, tot el suport i admiració!!!
Eva, Fernando, Hèctor i Edu

26 05 2013
Josep Mª Castellvi

Una voluntat col.lectiva com la que us acompanya i l’esforç dels que s’acosten pel rescat no pot quedar sense satisfacció. Juanjo, Kheshap, aguanteu companys.

26 05 2013
Xavi Madrona

Això ja està company falta molt poquet. Ànims!!!

26 05 2013
jose canadell

Molts Anims a tu Juanjo I Familia

26 05 2013
Xavier Sirera

Ànim Juanjo, Et desitjo molta sort, Un dia d’aquest ens trobarem per Lleida!
Xavier Sirera

26 05 2013
Alfonso Chamarro

Juajo y Kheshap, os deseo desde Manresa todo el ánimo y coraje del mundo para que salgais airosos de ésta. Deseo tambien suerte y prudencia a todo el heroico equipo que va a vuestro encuentro. Seguro que habrá un desenlace 100/100 feliz!!!

26 05 2013
Mary Bometon

Toda Lleida está contigo y des de la aecc todos pendientes de este rescate. Mucha fuerza para todo el equipo!

26 05 2013
David

Força Juanjo tu pots Lleida esta amb bosaltres, esperem el teu rescat haviat!!! 😉

26 05 2013
Jordi Pons

Una forta abraçada Juanjo i família !! avui ha de ser el dia, apreta els dents que queda poc. Ànims !!

26 05 2013
Míriam

Ara si Juanjo, ja hi som. Una fortíssima abraçada.

Míriam

26 05 2013
Arnau

Som-hi Juanjo!!! Aviat entre nosaltres. Tota l’escalfor des de Lleida. Ànims amic.

26 05 2013
eva figuera

Hoy si Juanjo!!!!Enviamos toda la energia y fuerza a ti y tu familia.un fuerte abrazo

26 05 2013
carles hidalgo (@carles_hi)

Juanjo estem tots desitjant que baixis al CB. Molta força!!

26 05 2013
Andres

solo un poquito más de paciencia y Juanjo estará a salvo en el CB.
Ya queda muy poco para completar el rescate. Suerte y prudencia.

26 05 2013
Jordi Vives i Eva Carreras

Que lent que passa el temps quan s’està esperant… però avui és diumenge i has de baixar al CB. Paciència i esperança. I força a l’equip de rescat. Ànims a tots!!!

26 05 2013
Pep Qui

Ànim!! Avui si!! Força!! Tot Lleida amb vosaltres!!

26 05 2013
Maite i Jesús

Enviem tota la nostra força per tu i el Sherpa que t’acompanya i les gràcies a tot l’equip que col.labora en el vostre rescat. Tot anirà bé.
Una abraçada molt forta!!!

26 05 2013
Pepa

Vinga Juanjo !!!! tu pots……desde aci ti enviem totes les nostres forçes ..Avui va la vençuda….aqui tots ti estem esperan, la teva familia, tots els teus amics que som molts …Anims Campio !!!!!! Molts petons i molta força….
Julia i Pepa.

26 05 2013
Xavi Madrona

Juanjo ja estem a prop de que acabi d’una vegada aquest malson. Vinga company!!! I moltes gràcies a tota la gent que t’està ajudant també molta força per ells perque et treguin ja d’allí. Tots els nostres pensaments i energies positives cap a tu. T’esperem. Una abraçada!!!

26 05 2013
sisco terss

Juanjo..et vull veure com sempre cada mati

Anims!!!!!!!

26 05 2013
Toni Baró

Anims, tots fem força des de Lleida. Balàfia està amb tu. onem gràcies als solidaris herois que ajiden en el rescat. Et volem a casa ben aviat. T’abracem des de la calidesa.

26 05 2013
Adolfo

Juanjo te queda el últimos kilómetro de esta maratón, ye es tuya, ánimo campeón!!!!! 🙂

26 05 2013
TraiCo-Francesc Mas

Anims companys, avui es el dia d’en Juanjo. Salut i força!!

26 05 2013
jesus almarza

Vamos Juanjo, un poco mas y para abajo. Eres fuerte amigo. Te enviamos mucha fuerza y te esperamos.

26 05 2013
Oriol

Anims i força Juanjo. Es tot aixo molt dificil pro tu sempre has sigut un home especial. Tots estem pendents i em el esperit a dalt del himalaya.

26 05 2013
Jordi

Un esforç més i ja haurà passat el malson. Molts ànims!!

26 05 2013
Xoan

Avui sera el dia!! salud i molta força.

26 05 2013
Carolina Salas

Hoy es el día, y lo lograrán. Fuerza, ánimo, mucha luz y esperanza porque todo saldrá bien.
Abrazos desde Barcelona

26 05 2013
Jesus

Ànims a tots, sobretot a la seva dona i la seva nena, això no pot més que acabar bé. MOLTS ANIMS. Tb felicitar al seu CM que fa una feina excepcional. Restem a l’espera de bones notìcies. 😉

Deixa un comentari